1 av 2
Daniel Älvström bor i ett av husen som ska renoveras. Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro
2 av 2
Christina Krönert-Lindh är teknisk chef på Öbo. Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro
Örebro

Nyrenoverade lägenheter kan bli för dyra

"Vi är jätteoroliga"
1:46 min

Boende på Hovstavägen i Örebro är bekymrade över att Öbo ska renovera deras lägenheter. Det kan bli dyrt att bo kvar. Daniel Älvström är medlem i hyresgästföreningen och bor i ett av husen som ska renoveras.

Örebro bostäder planerar ett omfattande renoveringsarbete av 66 lägenheter på Hovstavägen, allt från byte av vatten och avloppsrör till installation av större hissar och handikappsanpassning i alla lägenheterna.

Dessutom så vill de bygga ytterligare två våningar på de tre husen från 60 talet. Men de planerna får nu de som bor där att bli oroliga. Christina Krönert-Lindh är teknisk chef på Örebro bostäder och menar att det kommer bli en hyreshöjning efter renoveringen.

Även om de boende förstår att en hyreshöjning är nödvändig, anser de att nivåerna bör diskuteras närmare. Det menar Daniel Älvström som bor i ett av de berörda husen och är styrelsemedlem i hyresgästföreningen.

Det finns även kritik mot att takterasserna på huset som kan försvinna, därför vill hyresgästerna inte ha ytterligare två våningar på byggnaden.

Nästa vecka ska Öbo täffa de boende för att en diskussion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".