Göta hovrätt. Foto: Anna Hållams/Scanpix.
örebro län

Advokat får skärpt straff

Den advokat från Örebro län som dömdes till fem års fängelse för dråpförsök på sin före detta fru och en manlig bekant till henne, har nu fått sitt straff skärpt av Göta Hovrätt. Hovrätten dömer advokaten till sju års fängelse för mordförsök.

Det var på morgonen den 16 december, när advokatens före detta fru skulle åka in och handla julklappar, som allting hände.

Kvinnan tittade ut genom fönstret och såg sin före detta man gå omkring där ute. Hon gick ut och sa åt honom att gå därifrån. Han tog upp en pistol och riktade den mot henne.

Hennes manlige bekant kom då ut och ett skott avlossades som fastnade i husets förstukvist.

Advokaten hävdar att han hade tänkt ta sitt eget liv inför ögonen på sin före detta fru, men han dömdes av Örebro Tingsrätt till fem års fängelse för dråpförsök.

Domen överklagades och nu har Göta Hovrätt kommit med sin dom. De skärper straffet till sju års fängelse, och ändrar brottsrubriceringen från dråpförsök till mordförsök.

Mannen är inte längre verksam som advokat.

Tidigare publicerat:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista