1 av 2
Till vänster kan man se hur de här arrangemangen skulle ha sett ut om de hade fått stå orörda Montage och Foto: Josefin Pettersson / Sveriges Radio Örebro
2 av 2
Här fixar Elisabeth Nymark till ett arrangemang som någon plattat till Foto: Josefin Pettersson / Sveriges Radio Örebro
örebro

Vandaliseringen ökar i city

1:37 min

I år har det varit ovanligt mycket skadegörelse på blomsterarrangemangen i centrala Örebro.
– Det är frustrerande, säger Elisabeth Nymark som jobbar på tekniska förvaltningen i Örebro.

Elisabeth Nymark berättar att den här sortens vandalisering har ökat sedan förra året och att det är väldigt tråkigt att behöva lägga ner så mycket extra arbete på att laga arrangemangen.

– Det är busliv här på kvällar och nätter. De välter urnorna, lägger sig i dem så de blir platta. Då får vi försöka återställa det som går, säger Elisabeth Nymark.

– Det händer även att folk slänger matrester, kräks och kissar i arrangemangen och det gör inte vår arbetssituation så trevlig, fortsätter hon.

Elisabeth vill att örebroarna ska bli medvetna om vad det är som händer och att man kanske tänker sig för innan man kissar i blommorna. Eller att någon säger ifrån när de ser någon annan förstöra det hon och hennes kollegor gör för att staden ska se trevligare ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista