Emilia Görtz, en av polisvolontärerna. Foto:Pontus Kinnander/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Polisvolontärer snart på uppdrag

1:31 min

Om några veckor drar de nya polisvolontärerna i Örebro ut på sitt första uppdrag. Ett femtiotal personer har blivit antagna till polisens volontärssatsning och det första uppdraget handlar om att vara med på polisens kampanjdag mot rattfylleri.

Ett femtiotal personer i åldrarna mellan 18 och 65 har blivit antagna till att bli polisvolontärer.Tanken med dessa är att dom ska hjälpa polisen att nå ut till allmänheten.

Volontärernas första uppdrag blir att vara med på polisens kampanjdag mot rattfylleri i slutet av sommaren. Dagen arrangeras i samarbete med den amerikanska organisationen: Mothers against drunk driving.

Dan Hjertstrand är Polisområdeschef i Örebro.

– De kommer få dela ut information och ha en diskussion med folk om rattfylleri, säger han.

Om några veckor drar en tre dagars utbildning igång för volontärerna. Där kommer de bli informerade om bland annat lag och rätt, sekretess och hur polisen kommunicerar med människor de möter.

Emilia Görtz menar att volontärarbetet ska bli spännande av flera anledningar.

– Jag själv vill bli polis någon gång i framtiden, men också för att det vore kul att göra en del i samhället, säger hon.

Reporter Pontus Kinnander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista