Anna Lindberg ligger tia inför finalen på 3 meter. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro.

Anna till final

"Det finns delar att förbättra"
1:23 min

Två bra avslutningshopp förlängde karriären i ytterligare ett dygn. Och tog Anna Lindberg, 30, till sin fjärde OS-final på tremeterssvikten.

 -Jag vet att jag kan hoppa bättre än jag gjorde i dag. Nu har man allt att vinna, sade hon om söndagens final.

Det blev en rysareftermiddag för simhopparstjärnan från Karlskoga som till slut lyckades fixa avancemang med en tionde plats, 319,80 poäng.

En miss i andra omgångens 3,5 volt framåt såg ut att bli ödesdiger.

Men rutinen tog henne vidare.

-Det är ingen idé att ge upp, får då är man totalt körd. Det är väl en grej man har fått erfarenhet av efter att ha hoppat upp sig tidigare.

Efter tre omgångar var hon nere på 15:e plats - men två bra avslutningshopp grejade en medverkan bland de tolv som gör upp i OS-finalen.

Där är det fullt ös som gäller.

-Jag har ju satsat nu också, men man kanske vill släppa på lite till, sade en lättad Lindberg som erkände att hon var nervös.

Hon ville så gärna avsluta karriären med ytterligare en OS-final - nu är hon där.

Lindberg, sexfaldig Europamästarinna, har aldrig tagit medalj i ett mästerskap på världsnivå. Hon har en hel drös fjärdeplatser i VM och en femteplats som bäst i OS.

-Jag försöker tänka på att göra en bra tävlingsserie. Det är så tuff konkurrens så jag kanske får vara nöjd om jag kommer tia. Jag vill bara hoppa bra och ha kul.

Göran Sundberg/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".