Kvinna äter mat. Kvinnan på bilen har inte med artikeln att göra. Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Örebro

Bättre mat efter kritik

"Det har blivit bättre"
1:05 min

Maten som hemtjänsten levererar i Örebro har blivit bättre nu, precis som politikerna lovat. Det menar kökschef Monica Lilja på Norrbyhemmet.

– Det är ju mer brukare som ringer och tackar för god mat, så de flesta brukare är jättenöjda. Det vi kan gå på är reaktionerna som var i början och de telefonsamtal vi fick i början som inte hörs av längre.

Som vi berättade förra sommaren klagade brukare på maten som hemtjänsten levererade när bland andra Norrbyhemmet gick över från varm mat till kall. Den processen var en större omställning än man räknat med.

– Efter alla inkörningsproblem som alltid är när man startar upp något nytt, så har vi det nu väldigt lugnt, sade Monica Lilja

Hur kommer det sig att det blev så mycket inkörningsproblem förra året?

– Det tar nog alltid lite tid i alla sammanhang att hitta rätt arbetsrutiner.

Efter kritiken gick politiker ut och lovade att maten skulle bli bättre. Nu har det löftet infriats, menar kökschef Monica Lilja på Norrbyhemmet i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".