Karlskoga

Inget brott bakom försvinnande

1:32 min

Polisen har avbrutit spaningarna efter en 16-årig pojke som varit försvunnen sedan lunchtid på tisdagen. Polisen har jobbat utifrån hypotesen att ett brott legat bakom försvinnandet, men de tror nu istället att han håller sig borta frivilligt. Men varför han försvunnit finns det ingen teori om, enligt polisen.

Polisen i Karlskoga letar efter en 16-åring som försvann från sitt hem i Bråten runt lunchtid på tisdagen. Sökandet sker med två hundpatruller och ett antal polispatruller.

Andreas Norling som lett spaningarna vid polisen i Karlskoga säger att det inte finns något som tyder på att han inte håller sig borta frivilligt och de har därför avbrutit spaningarna. Pojken kommer betraktas som efterlyst.

Den 16-åriga pojken är smal och 1,80 cm lång och har mellanblont, kortklippt hår. Han var vid försvinnandet klädd i en mörkblå munkjacka med röd text, svarta mjukisbyxor och vita melerade träningsskor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista