Mats Nylén är kommunikationschef på Örebro polisen och han berättade varför polisen inte patrullerar regelbundet i Rävgången Foto: Josefin Pettersson / Sveriges Radio Örebro
Örebro

Svårt hinna med Rävgången för polisen

Polisen har inga resurser att bevaka olovliga fester i fritidsområdet Rävgången i Örebro. Senast var det i helgen som flera hundra personer hade fest på platsen utan tillstånd, polisen har anmält arrangören. Enligt Mats Nylén så bedömer man från fall till fall beroende på omständigheterna.

Mats Nylén är kommunikationschef på Örebropolisen och han känner till att Rävgången blivit en samlingsplats.

– Det är svårt att ta sig dit. Polisen behövs många gånger bättre på andra platser, säger Mats Nylén.

– Att man har en fest ute i naturen kanske inte är något större problem, om det inte blir bråk eller begås brott, säger Mats Nylén.

Han berättar att det är svårt att ta sig ut till Rävgången för poliserna, med tanke på att man inte kan åka bil ända fram.

– Det är ju svårare att ta sig där ifrån om vi akut skulle behövas på ett överfall eller personrån till exempel, säger Mats

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".