Melissa Horn. Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
Örebro

Sundin störd på konsertarrangör

"Jag blir lite störd"
0:54 min

Efter beskedet att konserten i Stadsparken i Örebro på fredag flyttas till Conventum på grund av att Örebro kommun inte stänger av Stora Holmen för att förhindra gratistittare, så är kommunalrådet Björn Sundin mycket kritisk mot arrangören Cenneth Sangré.

– Jag blir störd över att kommunen ska bära hundhuvudet för det här. Det såldes för lite biljetter till Uggla och det har sålts 800 biljetter till fredagens konsert, så jag tycker nog det är rimligt att ställa frågan om det var det här som var skälet eller om det kanske var något annat. Vi har varit väldigt tydliga från början att vi spärrar inte av Stora Holmen, säger Björn Sundin.

P4 Örebro rapporterade på tisdagen att fredagens konsert flyttas från Stadsparken till Conventum, liksom den tidigare konserten med Magnus Uggla gjorde. Konsertarrangören Cenneth Sangré menar att det är för att Örebro kommun inte spärrar av Stora Holmen.

Han ville inte ställa upp idag för en ny intervju och har därför inte bemött Björn Sundins kommentar om få sålda biljetter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".