Resterna av det som en gång var en idrottshall i bostadsområdet Vivalla i Örebro. Foto:Jaber Fawaz/Sberiges Radio Örebro
Örebro

Svikna vallöften upprör i Vivalla

"Det är skit, politikerna var är de"
1:43 min

Var är politikerna? Människor i Vivalla känner sig lurade av politikers löften. Det är nästan två år sedan idrottshallen i Vivalla brann ner, men än idag har inget gjorts.

Det här upprör bland annat Josef som bor i närheten av skelettet av det som en gång var idrottshallen.

– Det är verkligen förjävligt, det har gått två år, men var är politikerna, de har inte gjort ett skit åt saken, säger Josef.

I november 2010 brann idrottshallen som ligger precis intill Vivallaskolan ner. Och i samband med omvalet våren 2011 i Örebro, gick flera partier ut med löften om att bygga om hallen med helt andra förutsättningar, man pratade om en fullskalig idrottsanläggning.

Men nu har det snart gått två år sen hallen brann ner och ingenting har hänt. Det upprör människor i området som känner sig lurade, vilket Björn Sundin kommunalråd för socialdemokraterna menar att han har förståelse för.

– Ja absolut, jag skulle bli jätte arg. Det var en lång period dessutom där det brandskadade och det nedfallna var kvar, och det var faktiskt ren fara för framförallt barn att passera. Det tog för lång tid för oss att röja, och det är ännu mer oacceptabelt. Men det var, och har hela tiden varit en osäkerhet, om vi ska bygga den på samma ställe eller inte, vad vi gör för att få ut försäkringspengarna, men det är klart det är ingen ursäkt, men det är en förklaring till varför det har tagit sådan tid, säger Björn Sundin.

Enligt Björn Sundin så ska bygget av hallen nu när som helst starta, och man beräknar att hallen ska stå klar i april 2013, men en idrottsanläggningen med bland annat utrymme för föreningslokaler som man tidigare sa är det ingen frågan om.

– Nej, nu är spåret att vi ska bygga upp den hall som var, lite bättre kanske. Däremot utreder vi möjligheten för en ny hall vid Boglundsängen och till den kommer det då att finnas utrymme för lokaler, säger Björn Sundin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".