Ljusnarsberg

Kan få höjda avgifter med 200 procent

Enligt det nya sättet att betala fastighetsavgift som nu föreslås kommer villaägare i ett tjugotal kommuner att få sina avgifter höjda med över 100 procent.

Värst drabbas boende i Ljusnarsberg där den genomsnittliga höjningen blir 200 procent enligt Villaägarna. Det motsvarar en summa på nästan 3400 kronor per år.

Det är boytan som enligt det nya förslaget ska avgöra hur hög fastighetsavgiften blir - och taxeringsvärdet slopas. Förslaget lämnas till finansminister Anders Borg (M) i dag, tisdag.

Vice förbundsdirektör på Villaägarnas Riksförbund, Joacim Olsson skriver i ett pressmeddelande att "Utredningens förslag är anmärkningsvärt. Uppdraget var att föreslå hur taxeringssystemet kan avskaffas men utredaren har tolkat det som att en helt ny fastighetsskatt ska tas fram, och att följderna blir stora skattehöjningar för enskilda småhusägare"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".