1 av 2
Elin Magnusson, KIF. Arkivbild. Foto:Valdemar Andersson/SR Örebro
2 av 2
KIF Örebros ordförande Charlotta Nordenberg och klubbchef Max Erhagen vid dagens presskonferens. Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro
Fotbollskrisen

Kommunen lovar rädda KIF

"Järnvilja är vår drivkraft"
7:01 min

Örebro kommun lovar att rädda KIF Örebro. Kommunalrådet Lena Baastad (S) säger att det är ett löfte. Damallsvenska Kif Örebro meddelade tidigare idag att man stod inför ett akut konkurshot.

Läget bedömdes så allvarligt att klubben inte ens kan lova att hemmamatchen mot Jitex på lördag kommer att spelas.

Klubben behöver 1,3 miljoner kronor för att kunna fullfölja den här säsongen.

Av de pengarna behöver 400 000 kronor komma in före fredagens styrelsemöte. Annars kommer styrelsen att begära klubben i konkurs.

Enligt klubbens ordförande Charlotta Nordenberg är det sponsorintäkterna som inte blivit så stora som klubben hade budgeterat för. Det var budgeterat för 2,6 miljoner i intäkter, just nu ser det bara ut att bli 1.5. Men årets inkomster är ungefär så stora som förra året. Då fick Kif Örebro 1,6 miljoner kronor av Örebro kommun i ett villkorat lån. Det lånet har klubben inte kunnat betala tillbaka.

Styrelsen för klubben säger dock att de inte gett upp ännu, trots att en konkurs är mycket nära. Spelarna fick en första information om läget före sommaren, och sedan ny information i går måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".