Foto: Jens Tisbo/Sveriges Radio Örebro.
Örebro län

Expressbussar till Örebro

Alla huvudorter i länets kommuner ska få expressbussförbindelser med Örebro. Det har landstingets nämnd för trafik, miljö och service beslutat.

Det kommer att dröja några år, men ordföranden i trafiknämnden, Jonas Karlsson, tror inte att det behöver kosta så mycket.Dels menar han att man kan erbjuda ett attraktivt resande, dels att systemet ska förändras.

Det här förändrade upplägget ska fungera så att man har ett system för snabba bussar mellan huvudorterna och ett regionalt system, som stannar lite oftare. Nu finns det bussavtal som gäller fram till 2016, men Jonas Karlsson hoppas kunna komma igång tidigare

– Jag skulle gärna se att vi kom i gång med bussar mot Hällefors och Askersund och att trafiken till Karlskoga skulle bli bättre. Vi kan starta en del trafik i mindre skala under nuvarande avtalsperiod, men det kan bli större förändringar kommande perioder.

Det finns också planer på en länspendel med tåg, men Jonas Karlsson menar att det inte finns någon motsättning mellan buss och tåg.

– Där vi kan köra med tåg ska vi göra det och sedan blir det buss till andra orter, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".