Anna Magnusson lämnade sin avsjkedsansökan i måndags.
Nora

Anna Magnusson (KD) lämnar kommunstyret

Kristdemokraten Anna Magnusson stod i debattens centrum i vintras när den politiska turbulensen var som intesivast i Nora.Nu lämnar hon de flesta andra uppdragen också.

Anna Magnusson vill inte säga något om varför hon nu lämnar uppdragen i kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden, valnämnden och kommunala handikapprådet.

Det enda hon säger är att hon håller på att starta en egen verksamhet, men det vill hon inte berätta mer om förrän i nästa vecka.

Anna Magnusson var komunalråd i Nora, som då styrdes av en borgerlig koalition och Norapartiet. Kristdemokraterna beslöt lämna det samarbetet och förhanlingar fördes med socialdemokraterna och vänstern för att bilda en ny majoritet. Men majoriteten i Kristdemokraterna ville inte slutföra de förhandlingarna och då hoppade Anna Magnusson av kommunalrådsposten och nu lämnar hon alla nadra uppdrag utom platsen i kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".