Nora stad. Foto: Tommy Sundquist Sveriges Radio Örebro.
Nora

Ronald tröttnade på att vänta

"I princip ska man ha svar varje halvår"
1:45 min

Efter att Ronald Ahlgren väntat i fem år på ett svar, på ett medborgarförslag, från kommunen så har han nu fått nog, och skickar ett nytt medborgarflörslag  på hur Nora kommun ska hantera medborgarförslagen.

– Jag är 75 år, jag kan hinna dö innan jag har fått ett svar på mitt förslag, säger Ronald Ahlgren.

Ronald Ahlgren skickade in ett medborgarförslag för fem år sen till Nora kommun, där han hade synpunkter på förbättringar kring en återviningsstation som ständigt är smutsig och stökig.

Efter ett tag fick han besöka kommunfullmäktige och redogöra för sitt förslag, men vad som sedan hände med hans förslag har han ingen aning om, och det trots att han med jämna mellanrum försökt kontakta kommunen.

Så nu kräver han att kommunen skärper rutinerna.

– Jag tycker det är viktigt om man ville hålla kontakten med medborgarna, att man ger besked om förslaget som lämnats in åtminstone två gånger om året. Men det gör man alltså inte, utan man får sitta, vänta och se. Jag hoppas att de gör något åt saken nästa år, att man får besked två gånger om året om ärendet blir liggande, säger Ronald Ahlgren.

Solveig Oscarsson som är socialdemokrat och kommunalråd i Nora, vet inte vad som har gått fel när det gäller just Ronald Ahlgrens ärende, men hon menar att det inte hör till det normala att människor ska behöva vänta så länge på besked om sina medborgarförslag.

– Det är beklagligt, så ska det inte vara, man ska inte behöva vänta i fem år, säger Solveig Oscarsson.

Hon säger även att man ska se över rutinerna framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".