Sanna Talonen gjorde det avgörande 1-0 målet mot Jitex på Behrn arnea under lördagen. Bilden är en arkvibild från en tidgare match. Foto:Valdemar Andersson/Sveriges Radio Örebro
Örebro

KIF kämpar vidare och vågar blicka framåt

"Det är för alla tjejerna vi kämpar"
5:53 min

Det har varit några turbulenta dagar för KIF Örebro sen man gick ut och berättade att klubben är nära konkurs. Men efter att Örebro kommun har lovat att stötta klubben vågar nu Charlotta Nordenberg, ordförande för KIF Örebro, att blicka framåt.

Det var 1027 peroner som kom till matchen mellan KIF Örebro och Jitex igår.  Ett bra publikunderlag och viktigt då ett tretioal företagare hade lovat att ge fem kronor per åskådare till klubben. Pengar som såklart är välkomna i det tuffa ekonomiska läge som klubben är i.

Undet dem senaste dagarna har spelare och alla alla inblandade i KIF Örebro kämpat för att finna lösningar på ekonomin så att man sen skall kunna ägna sig åt fotbollen.

--KIF är inte bara ett elitlag utan vi har ju också veksamhet för flickor 17 och sex flicklag, vi har en stor bredd i föreningen och det är för dem vi kämpar, säger Charlotta Nordenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".