Kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S), anser att det är självklart att gå in och hjälpa KIF med pengar. Foto:Veronique Slottberg/Sveriges radio Örebro
Damfotboll

Miljonlån till KIF Örebro

Idag, tisdag tas beslut av politikerna i Örebro om att ge KIF Örebro 1,3 miljoner kronor från Örebro kommun i ytterligare ett så kallat villkorat kapitaltillskott. Det är kommunstyrelsen i Örebro ska fatta beslutet.

Samtidigt ökar pressen på föreningen att öka sina sponsorintäkter till 2,5 miljoner kronor.

Föreningen ska också förbättra och stärka de ekonomiska rutinerna, och försöka få en grupp huvudsponsorer som engagerar sig långsiktigt i KIF Örebro.

-- Vi tar ansvar för att en viktig idrottsförening i Örebro får leva kvar. KIF Örebro är ett viktigt varumärke, inte bara för kommunen utan för hela länet, säger Lena Baastad (S) kommunstyrelsens ordförande.

Det är därför politikerna kommer att bevilja ett villkorat lån som innebär att klubben kan fortsätta med sin verksamhet, enligt Lena Baastad.

Kommunen kommer i ett första skeende att ge KIF Örebro 650 000 kronor så att de kan lösa det mest akuta. Återstående belopp kommer betalas ut i den takt som krävs för att säkerställa föreningens likviditet under hösten 2012.

Det har dock kommit kritik från flera håll om att ge lån till KIF Örebro. Bland annat frn oppositionen, men också från lärare som tycker det är konstigt att det finns pengar till fotboll men inte till matrial och resurser i skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".