Rolf Atterling som är operativ chef på plats hoppas att sökningen ska hjälpa polisens utredning. Foto:Mårten Rapp/Sveriges Radio Örebro

Missing People letar efter kvinna i Guldsmedshyttan

"Vi hoppas hitta ledtrådar"
1:20 min

Organisationen Missing People anordnar en skallgång i Guldsmedshyttan på söndagen. Gruppen söker efter en kvinna som försvann från sitt hem på ett flyktingboende för ett halvår sen.

Rolf Atterling som är operativ chef på plats hoppas att sökningen ska hjälpa polisens utredning.

-- Vi hoppas på att hitta ledtrådar som kan föra polisens arbete vidare, eventuellt kvarlevor om hon blivit bragd om livet. Det pågår ju en mordutredning, det hoppas vi på att finna, säger han.

Den tjugoåttaåriga kvinna som Missing People söker efter försvann från sitt hem på ett flyktingboende den andra maj. Senare samma dag anmäldes hon saknad av anhöriga och ett par dagar senare greps en man misstänkt för mord, utan att kroppen hittats. Mannen anhölls men försattes senare på fri fot av Örebro tingsrätt. Misstankarna kvarstår och polisen vet inte var mannen befinner sig i dag.

Polisen har också sökt efter kvinnan, men utan resultat. Dagens skallgång är alltså ett samarbete mellan polisen och Missing People, säger Rolf Atterling.

-- Nu kommer vi främst fokusera på skogspartier och partier där folk inte vistas dagligen. Det här är ju ett försvinnande som är ett halvår gammalt.

Samling sker klockan elva på Svenska kyrkans församlingshem. Rolf Atterling tror att uppslutningen blir mellan femtio och sjuttio deltagare, men han säger att fler är välkomna att hjälpa till.

-- Vi vill kunna få ett avslut för de anhörigas skull. Att de anhöriga kan få sluta tänka på vad som kan ha hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".