1 av 2
Bärbar dator Foto: Björn Dalin
2 av 2
Helena Frisk. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.

Karlskoga har valt bort dator till varje gymnasieelev

"Vi har i det här läget valt att inte ha en dator till varje elev"
0:50 min

Karlskoga kommun har valt bort att ge varje gymnasieelev en egen dator, det säger gymnasienämndens ordförande, socialdemokraten Helena Frisk.

Som vi berättade i morse så förvaras elevernas lånedatorer i låsta skåp i korridorerna, och läraren måste ägna lektionstid åt att hämta datorer till undervisningen.

-Vi har i det här läget valt att inte ha en dator till varje elev. Däremot har vi sagt att när vi nu investerar i en ny gymnasieskola att det är väldigt viktigt att använda sig av modern teknik som trådlösa nätverk och smartboards, menar Helena Frisk (S).

Men när du hör en lärare som säger att det ibland går nästan en hel lektion åt till att hämta de här lånedatorerna? Ska det vara så?

-Nej, utan det måste man naturligtvis lösa, för det är otroligt viktigt att eleverna har möjlighet att lära under den tid de finns i skolan, tycker Helena Frisk, socialdemokraterna i Karlskoga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".