Åsa Wedholm-Olsson är projektledare för Linje 14. Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.

Örebro kommun satsar 1,5 miljon på Linje 14

Örebro kommun satsar nu mer pengar på projektet Linje 14, som jobbar för att få ungdomar i studieovana miljöer att gå vidare med högre studier. Projektet har gett resultat, menar Örebro kommun, och satsar ytterligare 1,5 miljon kronor för att projektet ska kunna utvecklas.

Med de extra pengarna blir det nu möjligt att starta en mentorverksamhet och göra en forskningsansluten utvärdering, säger Åsa Wedholm-Olsson, som har varit ansvarig för Linje 14 sedan starten på Vivallaskolan 2003.

När projektet startade på Vivallaskolan låg Vivalla i botten i statistiken över utbildningsnivån i olika bostadsområden i Örebro. Det konstaterades att eleverna där hade svårare att klara målen för att få godkänt på grund av sina egna och sina föräldrars otillräckliga språkkunskaper.

-- Nu har det har blivit viktigt att arbeta hårt och prestera bra resultat i skolan. Den utvecklingen har Linje 14 varit med och bidragit till, säger Fredrik Nordvall, rektor för årskurserna 7-9 på Vivallaskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".