Foto:Scanpix

Inbrottsvågen i Örebro län fortsätter

Vågen av bostadsinbrott verkar inte minska i länet. Under torsdagskvällen och natten har nya inbrott skett. Dels i Frövi, som även tidigare varit en utsatt ort och dels i Ekeby-Almby.

På torsdagskvällen var det två grannradhus i Frövi som fick påhälsning. Tjuvarna har tagit sig in via fönster på baksidan av husen där det är mörkt. Polisen sökte med hundar och knackade dörr för att eventuellt höra om någon sett nåt, men utan resultat.

Några timmar senare kom nästa larm. Då var det en villa i Ekeby-Almby som tjuvarna varit inne i, även där har man tagit sig in genom ett fönster.

Vad som stulits vid de olika inbrotten är inte helt klart eftersom det inte fanns boende att få tag i på alla adresser.

Men vid de flesta inbrott som varit den senaste tiden är det framförallt kontanter och smycken som stulits, en och annan laptop också.

Senare under natten var det ett inbrottsförsök i en lägenhet i Vivalla i Örebro, men där vaknade den boende och tjuven blev då skrämd och försvann från lägenheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".