1 av 2
Storvarsel på Atlas Copco i Örebro. Foto: Andreas Ericson / SR Örebro
2 av 2
Annika Lyttbacka, arbetsförmedlingschef i Örebro. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio Örebro.

Närmare 2000 har varslats i Örebro län under året

1:34 min

Varslen inom industrin har duggat tätt den senaste tiden och drabbat flera stora arbetsplatser. Hittills i år har nästan 2000 personer varslats om uppsägning i Örebro län.

Enligt statistik från Arbetsförmedlingen från januari till 18e november har 1962 anställda varslats i Örebro län. Hur många som förlorar jobbet i slutändan beror på förhandlingar med facken. I Meritors fall i Lindesberg fick 78 tillsvidareanställda lämna jobbet av dom 95 som varslats. Frågan är vad arbetsförmedlingen kan göra för dom som förlorat jobbet?

-- Yrkesvägledning ser man ofta behov av. Blir man arbetslös eller varslad så börjar man tänka, kanske ska jag satsa på något annat? Det viktigaste är ändå att peka på att det finns jobb. När ett företag varslar finns det andra företag som vill ha kompetensen, säger Annika Lyttbacka som är arbetsförmedlingschef i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista