Staffan Werme, FP. Foto: Andreas Ericson/Sveriges Radio Örebro
Örebro

Skolpersonal får FP-stöd i sin bojkott av kommunkalaset

Nu ansluter sig folkpartisten Staffan Werme till den skara kommunanställda i Örebro som tycker det är fel att satsa på kommunkalaset. Som P4 Örebro berättat tidigare är det ett antal anställda inom skolan som bojkottar personalfesten med hänvisning till senaste årets nerdragningar i skolan.

Nåt som nu alltså Staffan Werme håller med om.

Han säger att Folkpartiet har tagit ställning mot ett gigantiskt kommunkalas och för rätten för kommunens medarbetare att bestämma själv över de pengar som nu går till ett kommunkalas.

– Vi i Folkpartiet ville istället fördela de miljoner som nu går till kommunkalaset till varje arbetsplats.

– Jag förstår helt lärarnas och skolpersonalens bojkott, avslutar Staffan Werme. Det är oacceptabelt att en kommunledning sparar på välfärden och samtidigt lägger miljoner på kalas och evenemang, säger Staffan Werme i ett pressmeddelande.

Vänsterpartiet i Örebro menar att partiet redan i august kritiserade personalfesten. Pengarna kan användas till att höja sysselsättningsgraden i Örebro kommun framför en personalfest, enligt vänsterpartiets kommunalråd Murad Artin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista