1 av 3
Jobbman böckerna. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio Örebro
2 av 3
Det här är Jobbman. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio Örebro
3 av 3
Annica Nilsson och Anja Ek. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio Örebro

Karlskoga Wärdshus får besök av barnboksfiguren Jobbman

0:56 min

Imorgon släpper barnboksförfattarna Annica Nilsson och Anja Ek sin tredje bok om Jobbman. Upphovsmännen är från Karlskoga och i deras böcker beskriver de närmiljöerna ifrån deras hemmastad när Jobbman ger sig ut på jakt efter sitt drömyrke. Som läsare kan man bland annat hitta illustrationer av välkända konstverk från Karlskoga i böckerna.

I de två tidigare böckerna har Jobbman provat på att arbeta som brandman och barnmorska, och nu i den tredje boken får vi följa hans försök att bli kock på Karlskoga Wärdshus.

- Vi jobbar nära med personalen på de platserna som Jobbman jobbar på, säger illustratören Annica Nilsson, så nu till exempel har vi ju besökt Karlskoga Wärdshus för att kunna ge en så bra bild som möjligt av yrket.

Jobbmans äventyr på Karlskoga Wärdshus - Jobbman jobbar som kock - kan man ta del av imorgon när boken släpps i samband med ett relaseaprty på just Karlskoga Wärdshus klockan 14.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista