Kommunalråden Lennart Bondeson (Kd) och Björn Sundin (S) ihop med Mats Helgesson, etableringsansvarig Örebro kommun kommer att åka på fastighetsmässa till Cannes, Frankrike. Foto: Anders Persson

Örebropolitiker åker på kritiserad resa till Cannes

" Det är viktigt för Örebro" Lennart Bondesson
1:33 min

Örebro kommun ska åka på en fastighetsmässa i Cannes Frankrike nästa vecka. Det är fjärde året de åker dit. Samtidigt höjs det kritiska röster från oppositionen.

MIPIM är en fastighetsmässa och den arrangeras årligen i mars månad. Det är cirka 20 000 och deltagare och från Sverige är 1 053 personer anmälda.

Örebro är medlem i samarbetsorganisationen Stockholm Business Alliance och det är i deras monter Örebro ska ingå.

- Det är viktigt för Örebro kommun att visa sig och för att knyta kontakter, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd i Örebro.

Från Örebro kommun åker 8 personer och resan kostar 15 000 per person. Resan kritiserades av oppositionen för att de anser att resan inte ger något tillbaka. Murad Artin, oppositionsråd (V) i Örebro är förvånad att de åker i år igen.

 - Det här ger inget och då ska man sluta att åka på sådna här tillställningar.

Anders Persson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".