1 av 2
Ung företagsamhet mässan på Conventum. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio Örebro
2 av 2
Ung företagsamhet mässan på Conventum. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio Örebro

En vinnare ska koras när unga företagare bjuder på sina nyskapade idéer vid årets UF-mässa

Malin Uhlan: "framförallt är det mycket glädje"
0:24 min

Ung Företagsamhets, UF, nittonde mässa i ordningen går idag av stapeln på Conventum i Örebro. 771 ungdomar, som alla driver egna UF-företag i Örebro län, samlas för att visa upp sina företag och förhoppningsvis kunna kamma hem några av dagens priser för bland annat Bästa UF-företag och Bästa Webb.

- Om man drivit ett UF företag under gymnasietiden är sannolikheten 28% större att man startar ett eget företag längre fram i livet, säger Malin Uhlan som är projektledare och mässansvarig. Dessutom är det mycket glädje och roligt att vara inblandad i projektet.

Förutom att besöka mässans unga företagare som tillsammans representerar 158 UF-företag, finns det även en chans att besöka föreläsningen "Konsten att slicka röv" som föreläsaren och konfrenciern Julia Rosqvist ger under eftermiddagen. En föreläsning som handlar om att hantera relationer till andra människor, både inom företagssamhet men också det dagliga livet, genom bland annat kroppsspråk och olika beteenden.

Vinnarna i de tio olika kategorierna som koras av jurygrupper under dagen vid mässan får sedan representera Örebro län vid SM i Ung Företagsamhet i maj 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".