Polisen utreder brott bakom flickas självmord

Polisen ska utreda om ett brott är orsaken till att en flicka från Kumla tog sitt liv i fredags. Polisen misstänker att någon eller några ska ha publicerat bilder eller videofilmer som på något sätt ska ha kränkt flickans integritet.

- Väldigt mycket talar för att det är ett brott som är begånget och kanske till och med flera olika brott, säger Mats Nyhlén på polisen i Örebro.

Handlar det om en eller flera personer som är misstänkta?

- Ja, det är något som vi tittar på nu och förstås om det finns andra personer som är drabbade av den här typen av brott.

Det är med den utgånspunkten som polisen nu vill utreda om det kan ha med flickans självmord att göra.

I fredags dödades en 13-årig flicka av ett tåg i Kumla. Polisen utreder nu om en eller flera brott kan ligga bakom flickans död. Polisen fortsätter utredningen med målet att hålla förhör med en eller flera som kan ligga bakom. Än så länge har inga misstänkta gripits och förhörts.

Hot och trakasserier på nätet bland ungdomar är inte ovanligt, enligt Mats Nyhlén på polisen i Örebro.

- Det är så unga personer som 10, 11 år som hotar varandra med hjälp av internet och de sociala forum som finns där, så det är tyvärr inte helt ovanligt.

Efter den tragiska händelsen i fredags trädde Kumla kommuns POSOM-grupp i kraft. POSOM-gruppen startas upp i samband med olyckor och andra dramatiska händelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".