1 av 3
"Pumpstarten". Foto: Sandra Lindkvist
2 av 3
En sprudlande glad Elsa. Foto: Sandra Lindkvist
3 av 3
Elsa och Nisse myser. Foto: Sandra Lindkvist

Lions Clubs kampanj fokuserar på att hitta bot mot typ 1 diabetes

Elsa fick diagnosen typ 1 diabetes när hon var tre år gammal. Nu, fyra år senare, är Elsas mamma Sandra mycket medveten om hur det är att leva vardagslivet med en ständig oro hängande över sig och nu samarbetar hon med Lions Club i hopp om att kunna forska fram ett botemedel för typ 1 diabetes.

Lions Club startade sin kampanj om typ 1 diabetes i juli 2013 för att upplysa den svenska befolkningen om diabetesen som huvudsakligen drabbar barn och ungdomar, och som det hittills inte finns något botemedel för.

Sandra Lindkvist från Lindesberg har sedan kampanjstarten samarbetat med Lions Club och föreläst om hur det är att som förälder få ihop sin vardag trots att allt vänds upp och ner när man som familj drabbas av ett sådant här besked.

- Det finns mycket hopp när det gäller forskningen, säger Agneta Andersson, distriksguvernör vid Lions Club. Bland annat finns det många eldsjälar som jobbar hårt för att hitta ett sätt för kroppen att börja producera insulin igen.

Lions Clubs kampanj för att hitta ett botemedel för typ 1 diabetes är i full gång, och kommer att pågå till och med juni i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".