Katarina Hansson (S), kommunalråd i Kumla. Bild: Kumlanytt.se

Kumlas kommunalråd: Skolan måste förändras

Katarina Hansson: "Vi är medvetna om problemen"
11 min

Föräldrar på Vialundskolan i Kumla larmade om mobbing, trakasserier och en stökig miljö på Vialundsskolan redan under hösten.

- Vi är medvetna om problemen. Ett arbete har redan inletts för att förändra situationen på skolan och vi går nu vidare med det, säger Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kumla.

I flera anmälningar till Skolinspektionen under hösten larmar föräldrar om kränkningar och trakasserier, både i skolan och mellan elever i sociala medier. Anmälningarna tar också upp att situationen på skolan varit stökig under lång tid och att det kan beror på att det varit flera rektorbyten och stor omsättning på lärare.

Larmen har nått även kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson.

- Vi har en situation som har varit besvärlig. Därför har vi tillsatt extra resurser, psykolog och andra stödfunktioner för att komma tillrätta med en miljö som inte har varit bra, vare sig för elever eller anställda på skolan, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".