Marcus Weinstock blev tvåmålsskytt när Örebro tog sig till elitseriekvalet. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro.
Hockeyallsvenskan

Örebro till elitseriekvalet

Tobias Thermell BIK Karlskoga
2:33 min

Örebro hockey är klara för elitseriekvalet i hockey efter seger med 5-3 borta mot Djurgården samtidigt som BIK Karlskoga förlorade sin hemmamatch mot Oskarshamn med 3-4. Redan på torsdag kväll, dvs knappt ett dygn efter segern mot Djurgården, inleder Örebro elitseriekvalet med bortamatch mot Timrå.

Bik Karlskoga såg ut att ha säkrat kvalserieplatsen i ishockey.

Då vände Oskarshamn och Örebro körde över Djurgården på Hovet.

Till slut blev det Örebro som tog den sista kvalserieplatsen.

Bik Karlskoga hade allt i egna händer inför sista omgången i förkvalet till kvalserien. Hemmaseger i ordinarie tid mot redan avhängda Oskarshamn skulle ta laget vidare till att slåss om en elitserieplats. Marcus Nilsson stänkte in 1-0 i första perioden och i andra perioden ökade Niklas Arell på till 2-0 med ett slagskott. Samtidigt trummade Örebro på mot Djurgården på Hovet och hade gick upp i 4-0-ledning i andra perioden. Seger för Örebro skulle bara räcka till avancemang om Karlskoga tappade poäng.

Men Oskarshamn vaknade till. Samuel Lofquist reducerade i andra perioden. I tredje kvitterade lagkaptenen Stefan Öhman på en retur, Mattias Granlund satte 3-2 och Morten H Poulsen punkterade med sitt 4-2 i tom bur. Oskarshamn vann med 4-3 mot ett Karlskoga som tappade allt i tredje perioden.

Luften gick ut Karlskoga och Örebro blev klart för kvalsegern efter seger med 5-3 mot Djurgården. Marcus Weinstock gjorde två mål, båda gångerna framspelad av Conny Strömberg.

Något vilt firande hanns dock inte med för Örebro. Redan på torsdagskvällen väntar första matchen i kvalserien - borta mot Timrå.

Därmed är säsongen över för Karlskoga, Djurgården och Oskarshamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".