Samuel Wowoah i ÖSK i kamp med Häckenanfallet. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro

ÖSK vill inte äga nya fotbollshallen

"Vi har inte den ekonomin"
1:57 min

Den fotbollshall som kommunen ska bygga i Örebro är en viktig satsning för fotbollslaget ÖSK.Trots det är klubben inte intresserad av att vara med och äga hallen.

- Vi har inte den ekonomin i dagsläget, säger klubbens VD Jan Karlsson.

Uppdraget att bygga hallen har det nystartade kommunala bolaget Västerporten, som kommer stå för hela investeringen på strax över 100 miljoner.

ÖSK har stora förhoppningar på vad hallen ska betyda för fotbollen i stan. Bland annat att den ska ge ÖSK Ungdom bättre träningsmöjligheter.

- Vi vill ju öka vår framtida försörjning av spelare. Då behövs en bra bredd och en bra möjlighet att träna spelare i en miljö där man kan göra det även vintertid när det är riktigt kallt ute, säger Jan Karlsson.

En färsk beräkning av kommunen visar att hallen kommer kosta ungefär 12 miljoner om året att driva.Kommunen räknar med att få in drygt två och en halv av de miljonerna genom uthyrning.

Äen om ÖSK alltså inte vill vara med och äga hallen så lär klubben få vara med och betala som hyresgäst.Hur mycket, finns det ingen uppgörelse om än.

Jan Karlsson räknar med att ÖSK:s A-lag kommer träna regelbundet i hallen. Han vill också att ÖSK ska ordna turneringar i hallen.Till exempel drömmer han om att väcka liv i den Hallsvenska som länge ordnades regelbundet på olika håll i Sverige före millenieskiftet

- Det finns oerhört mycket uppslag för en fotbollshall i Örebro. Jättegärna också att den syns! säger Jan Karlsson, VD för ÖSK Fotboll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".