Sveriges Radios mixer vid Live at Heart 2012. Foto: Arne Holmberg/Sveriges Radio

Live at Heart-grundaren andas ut

"Jag hade nog fått bära ut tidningar för att försörja mig"
0:42 min

För fjärde året i rad kommer Live at Heart gå av stapeln i Örebro, tack vare Kommunstyrelsens beslut att under tre år finansiellt stödja festivalen. - Utan detta hade vi inte fått ihop en fjärde festival, säger arrangören Anders Damberg. Det är otroligt skönt att äntligen kunna få arbetsro.

Under förra året sökte över 1000 artister, mer och mindre kända, för att få medverka vid festivalen och intresset växer.

Skillnaden mellan denna festival och andra som arrangeras runt om i Sverige är att relativt nya artister här ska få chansen att träffa folk inom musikbranschen, säger Anders Damberg. Vi försöker skapa en plattform där kontakter ska kunna knytas, kontrakt ska kunna skrivas och musikerna ska få en ordentlig chans att etablera sig.

Live at Heart pågick under september månad 2012 och till hösten 2013 får vi alltså chansen att återigen få besök av hundratals artister och musiker i Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".