Ordförande i kultur- och föreningsnämnden, Enar Moberg och Noras kulturchef Susanne Kurtson ska nu ändra på samarbetsformerna mellan kommunen och kulturföreningen Ljusstråket. Foto: Anders Persson

Nora kommun ändrar samarbetet med föreningen Ljusstråk

"Vi kan inte ställa upp med sekreterare"
1:43 min

Kritik har framkommit om att föreningen Ljusstråk blivit särbehandlad av kulturnämnden i Nora. Nu ska kommunen ändra på samarbetet med föreningen.

Ljusstråk startades av Nora kommun 2001 och drevs som en kommunal verksamhet. 2007 övergick Ljusstråk till att bli en egen förening. Till skillnad från andra föreningar i Nora som fått bidrag av kommunen så har Nora kommun fortsatt att sköta Ljusstråks ekonomi.

Susanne Kurtson, kulturchef på Nora kommun har nu skrivit ett tjänsteutlåtande till Kultur- och fritidsnämnden där hon vill att Ljusstråk ska behandlas som alla andra föreningar i Nora.

– Jag vill reglera så det blir lika för alla föreningar, det ska inte vara så att en förening har andra villkor, säger Susanne Kurtson. 

Ljusstråks ordförande, Agneta Wågman tycker det är olyckligt att kulturchefen Susanne Kurtson skrivit ett tjänsteutlåtande till politikerna i stället för att komma till föreningen direkt med synpunkterna.

Reporter: Anders Persson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".