1 av 5
Vårens blomster. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio
2 av 5
Tulpaner i full blom. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio
3 av 5
Vårblommor. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio
4 av 5
Vårkänsla vid dammen. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio
5 av 5
Stadsträdgården i Örebro. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio

Våren blommar inne på Stadsträdgården när kylan trilskas utomhus

"Alla väntar på våren"
0:22 min

I växthusen på Stadsträdgården i Örebro blommar vårens första blommor. Tulpaner, påskliljor och pärlhyacinter är några av tecknen på att våren borde vara på gång, trots att snön fortfarande ligger vit runt om i länet. Så här dags brukar snödropparna blomma, säger Synnöve Gustafsson på Stadsträdgården.

Officiellt är våren här nu, i och med vårdagjämningen igår, men kylan håller i sig. Det är frustrerande, menar Synnöve Gustafsson, vi ser solen och hur ljust det är ute, men det är fortfarande jättekallt och vi blir nästan deprimerade.

Men trots avsaknaden av vårtecken ute söker sig många in i värmen på Stadsträdgården där man kan få ta del av utställningen av lökväxter som pågår under mars månad.

- Alla väntar på våren och det här är en härlig försmak av vad som ska komma, säger Synnöve Gustafsson. Jag längtar lika mycket som alla andra efter våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".