Mitt därute i Rynningeviken ska Berns "fågelskrapa" byggas. Foto Andreas Morén P4 Örebro.

Behrn planerar höghus mitt i Rynningeviken

"Ett otroligt läge för fågelskådare" Per-Johan Behrn
1:23 min

Nu har Per-Johan Behrn tagit fram ett ytterligare nytt förlag till höghus, ett tolvvåningshus mitt i Rynningeviken, i närheten av Behrns Udde. Och efterfrågan om att bo mitt i vattnet är stort enligt Per-Johan Behrn, som kommer att ha 40 lägenheter till uthyrning.

Om ett år så kan bygget av Behrns tolvvåningshus stå klart mitt ute i Rynningeviken. Ett paradis för fågelskådare och en drömlägenhet för den som är naturintresserad, enligt Per-Johan Behrn.

– Det här blir fantastiskt läge för de som vill bo sjönära och dessutom kunna kolla på fåglar på tolfte våningen.

Alla är inte lika glada över planerna.

– Det kan låta trevligt inledningsvis men det här kommer inte bli bra. Fåglarna har sina landningsstråk just där huset är tänkt att stå, dessutom kommer det bli många fåglar som kommer krocka mot fasaderna, säger Kent Halttunen, fågelskådare.

Men Per-Johan Behrn tror att det är framtiden, och att man måste tänka visionärt.

– Längst ner i huset som är pålat ute i vattnet finns båtgarage och för de som inte har båt går det linfärja som tar den boende till och från sin bostad.

Och som ni förstår så är det första april idag och huset som planeras byggas är ett så kallat "aprilskämt! April, april!

Hälsningar P4 Örebro

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".