1 av 2
Popkollotjejerna från vänster: Pauline, Mikaela, Alexandra, Josefine, Astrid, Ellen, Tindra och Julia. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio
2 av 2
Popkollo i Varberga, Örebro. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio

Två tjejgrupper uppträder med egenskrivna sånger när Popkollo går mot sitt slut

"Det handlar om uppmärksamhet, tro och trygghet"
0:53 min

I fyra dagar har åtta tjejer från Örebro län lärt sig att spela olika instrument, sjunga och skriva låtar. Ikväll väntar den största utmaningen när de två nybildade tjejbanden ska uppträda med sina låtar som de skrivit själva.

Popkollot, som har drivits under påsklovet i Varberga, Örebro har bestått av olika workshops och åtta tjejer som inte har träffats tidigare har alltså under fyra dagar haft chansen att lära sig spela instrument och skriva egna låtar. Ikväll kommer de att för första gången uppträda för en publik på Varberga fritidsgård.

– Det är jättekul, säger tjejerna i mun på varandra och alla nickar ivrigt. Men vi är jättenervösa inför kvällens konsert.

– Det är första gången som Popkollo har anordnats i Örebro men förhoppningsvis inte den sista, säger Ina Knutsson från ABF som håller i kursen. Det har varit en superkul vecka och tjejerna är så otroligt duktiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".