Fick ta ner projektväggen med graffiti, konstnärstudenten Erik Fallgren på Örebro konstskola. Foto:Sammi Iessa/Sveriges Radio Örebro.

Graffitivägg stoppades av Örebro kommun

"Det var lite oväntat"
1:30 min

En graffitivägg på utsidan av galleriet Lux i Örebro har väckt känslor hos kommunen. Konstnärstudenten Erik Fallgren som går på Örebro konstskola är en av dem som står bakom projektet offentliga rummet, men efter tre veckor så avbröt kommunen det hela.

– Det var lite oväntat, för det finns inte klara besked om vad som gäller. Vi vet inte om vi får använda fasaden så som vi har gjort tidigare, vi väntar på besked från kommunen om vad som gäller i framtiden, säger Erik Fallgren.

För några dagar sen så fick Erik beskedet från Örebro kommun att hans Graffitivägg måste plockas ner och Erik hade inget annat val än att ta ner sitt projekt. Örebro konstskola har nu stoppat alla utställningar i väntan på att Örebro kommun ger tydliga anvisningar om vad som gäller i galleriet.

Erik som går på Örebro konstskola säger att han ville skapa en utställning som andra konstnärer skulle delta i.

– Just i det här projektet så ville vi låta andra intresserade konstnärer delta och ge dem chansen att uttrycka sig, säger Erik.

Pappväggen blev en kortvarig succé, men enligt kristdemokraten Bechet Barsom som är ordförande i kultur och medborgarnämnden så finns det redan nu planer på ett ny Graffitivägg.

– Vi har fått en förfrågan om en ny graffitivägg i Örebro. Vi håller på titta på olika lösningar. Men när och var det blir en ny graffittivägg är fortfarande oklart, säger han.

Reporter: Sammi Iessa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".