Patrik Werner, tränare i Degerfors. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro

Degerfors siktar på tabellens övre halva

Superettan 2013 ser på förhand ut att bli jämn och oviss. Flera klassiska lag har tillkommit samtidigt som Brage, Örebro, Hammarby och Landskrona ser bättre ut än på många år. För Degerfors del gäller det att i första hand klara nytt kontrakt.

Degerfors hade en bitvis tung fjolårssäsong där man slutade på 12:e plats i tabellen och man undvek kval med minsta möjliga marginal. I år siktar man på en bättre placering i tabellen. Dessutom väntar flera härliga publikmatcher på Stora Valla där matchen mot Örebro får ses som den absoluta höjdpunkten.

– Jag tror vi ska kunna ta nästa steg och klättra några pinnhål från föregående år. Det är aldrig kul att vara med i botten av tabellen. Vi hoppas vara med på den övre tabellhalvan i år, säger Patrik Werner.

Vilken fotboll kommer Degerfors att spela?

– Det är den fotboll vi stått för de senaste åren. Det är ett kortpassningsspel med mycket fart och mycket folk i anfallen, säger Werner.

Vad tror du om årets upplaga av Superettan?

– Jag tror att det är den bästa jag varit med om, säger Patrik Werner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".