1 av 4
Uppslutningen var stor. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio Örebro.
2 av 4
Annika Hultmark. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio Örebro.
3 av 4
Dedikerad supporter. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio Örebro.
4 av 4
Mot slottet. Foto: Mårten Rapp/Sveriges Radio Örebro.

Här hyllas Örebro hockey

"Nu är vi på topp"
1:33 min

På lördagen fick Örebro hockey ta emot allmänhetens hyllningar på Stortorget. En enorm folkmassa fanns på plats framför scenen där glädjevrålen och hejarramsorna avlöste varandra.

Vårsolen lyste ner på Stortorget samtidigt som Örebro hockeys spelare intog scenen. Det tog inte lång tid innan den massiva publiken visade sin uppskattning.

- Det är stort för laget med folkets hyllningar, med tanke på att vi varit nere i bottenskrapet i många år. Men nu är vi på topp, säger supportern Annika Hultmark.

Efter tillställningen på Stortorget fortsatte festen för hockeylaget i landshövdingens residens på slottet. Det hölls flera hyllningstal och det konstaterades att Örebro hockey nu kliver in i hockeyns finrum, elitserien. Första gången på 34 år.

- Det ger ju Örebro och länet stjärnglans. Det är en fantastisk marknadsföring, säger landshövding Rose-Marie Frebran.

Och supportrarnas hyllningar hade gjort ett starkt intryck på Örebro hockeys anfallsspelare Conny Strömberg.

- Jättebra uppskattning av fansen och Örebro stad, det känns lite overkligt men det är ett tecken på att vi gjort någonting bra, säger han.

Mårten Rapp
marten.rapp@sverigesradio.seGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".