Marcus Ekengren, Fredrik Josefsson och Robin Westergren, alla uttagna till U19-VM. Foto: Alexander Bernström/Sveriges Radio

Sju örebroare kan tas ut till U19-VM i innebandy

"Finns det inte en flod som heter typ Renn?"
2:24 min

Hela sju spelare från Örebro kan finnas med i truppen till U19-VM i innebandy. Mästerskapet spelas i Hamburg i maj, och av de 30 spelarna i truppen kommer 20 att få åka. Och örebrospelarna tror på sig själva. 

- Jag har ganska bra chanser att komma med, säger Marcus Ekengren.

Det har aldrig hänt tidigare att så många spelare från Örebro blivit uttagna till ett landslag. Men vad det beror på, är svårt att svara på.

- Det är väldigt kul. Vad vi gör rätt vet jag faktiskt inte, men voi tränar på hårt och fått fram riktigt bra spelare, säger Robin Westergren, som är en av de sju uttagna.

De uttagna är Marcus Ekengren, Jesper Kivipaasi, Robin Westergren, Fredrik Josefson, Philip Neogard samt Örebros nyförvärv Jesper Thorberg. Även Tor Bornedal Samils från Nora är uttagen.

Om de blir uttagna till VU19-VM får de åka till Hamburg i Tyskland. Så P4 Morgon testade för att se vad Marcus Ekengren, Robin Westergren och Fredrik Josefsson kan om den tyska storstaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".