Verktyg - kanske ett hett byte? Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

En hållbar framtid växer fram när grannarna hjälper varandra

0:37 min

En ny grannsamverkan i Örebro län håller på att ta form via webben och sociala medier. Idén går ut på att grannar ska kunna låna tjänster och prylar av varandra.

– Grundprincipen är att ha tillit till varandra och att man hjälps åt, säger Sara Richert. Dessutom är det miljömedvetet, ekonomiskt och socialt.

Webbtjänsten fick Sara idén till för ett par månader sedan och hon hoppas ska kunna komma igång så snart som möjligt. För tillfället jobbar hon med att marknadsföra konceptet och fånga upp de som är intresserade att ta del av projektet.

– Tanken är att man ska kunna anmäla sig och bli medlem i nätverket och registrerar saker som man själv har och kan dela med sig av, säger Sara Richert, initiativtagare till organisationen Hållbara Tillsammans. Sedan kan medlemmarna i sin tur kontakta andra medlemmar som också kan låna i sin tur.

För att komma i kontakt med Sara och Hållbara Tillsammans, följ länken nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista