1 av 2
Skanska har påbörjat bygget av bostäder på Eyrabadets gamla parkering. Foto: Andreas Morén P4 Örebro.
2 av 2
Agneta Jivemo är irriterad över att parkeringen utanför Eyrabadet försvann. Foto: Andreas Morén P4 Örebro.

Parkeringskaos vid Eyrabadet upprör badgäster

2:00 min

Plötsligt var alla parkeringsplatser borta utanför Eyrabadet i Örebro, nu ska det byggas två stora hus och området är avspärrat. Det här ställer till det för de som måste ta bilen till gymmet och badet.

Den stora parkeringen är nu ett minne blott. Grävmaskinen har redan på plats börjat skrapar bort asfalten. Parkeringsruta efter parkeringsruta blir till stora asfaltshögar inne på det avspärrade parkeringsområdet.

– Det är oroande vad det kommer betyda för oss som bedriver gym här. Det pratas inne på gymmet att vissa gäster vill byta gym, säger Marlén Lundgren platschef på Actic gym.

Det är parkeringsbrist, bostadsbrist och en av badgästerna muttrar även kommunikationsbrist.

– Hur har de tänkt? Var ska alla bilar stå i det här området som det händer så mycket i och som drar hit mängder med bilister, säger en badgäst.

På kommunägda Örebroporten som äger byggnaden som Eyrabadet och gymmet ligger i har man fått väntat på beskedet på den bygglovsansökan som är tänkt att lösa delar av parkeringsproblematiken i området.

– Vi hoppas få igenom vår bygglovsansökan på torsdag då byggnadsnämnden har möte, förklarar Birgitta Gustavsson på Örebroporten.

Agneta Jivemo är en lång och trogen kund på Eyrabadet, som denna dag ska in och ha yoga och pilatespass.

– Min man fick köra mig hit idag eftersom det inte finns parkeringsplatser. Och så kommer det att vara för många på vattengymnastiken där många är äldre och behöver ta bilen hit, förklarar Agneta Jivemo.

Andreas Morén

andreas.moren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista