Ritha Sörling. Arkivbild: Gabriel Stenström/Sveriges Radio Örebro.

Ritha Sörling lämnade sin post i Hällefors i förtid

0:22 min

Ritha Sörling avgick som kommunstyrelsens ordförande i Hällefors på måndagen, två veckor i förtid.  Centerpartisten Lars-Göran Zetterlund tar över tillfälligt, fram till den första maj.

Ritha Sörling vill inte kommentera varför hon avgick i förtid.

Centerpartisten Lars-Göran Zetterlund som är vice ordförande i kommunstyrelsen tar över tills socialdemokraten Annalena Järnberg tillträder den första maj.

Då slutar kommunchefen Lena Sahrblom. Hon ersätts tillfälligt av ekonomichefen Jessica Jansson.

Att Ritha Sörling slutar i förväg kom som en överraskning för Lars-Göran Zetterlund, som fick veta att han skulle gå in som tillfällig ks-ordförande igår, måndag.

– Jag var utomlands och hade ingen aning om det här. Jag har nu åkt till kommunhuset och försöker se vad som har hänt, och försöker lösa det på ett bra sätt.

Det är bara att ta en fråga i taget, säger han. Lars-Göran Zetterlund säger också att han inte vet varför Ritha Sörling valt att avgå i förtid.

Idag är det kommunfullmäktige i Hällefors, då bland annat budgeten och nedskärningarna inom äldreomsorgen ska diskuteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista