Ny omlastningsterminal på gång i Örebro

Örebro växer med över 1500 personer per år. De som bor i stan behöver äta och köpa saker och det är en av anledningarna till att det nu finns en plan för ännu en omlastningsterminal i Örebro.

Tåg till lastbil och lastbil till tåg. I och med att konsumtionen i samhället ökar så ökar också transporterna. Örebro län är ett center för logistik i landet, och behovet av fler terminaler där last kan föras från lastbil till tåg och tvärtom har ökat.

Nu har alltså programnämnden samhällsbyggnad i Örebro kommun fattat beslut om att det bör byggas en ny terminal öster om Törsjö, strax öster om Marieberg, mot Norrköpingshållet.

Idag finns terminaler vid Svampen i norra Örebro och Hallsberg. De räcker än så länge, men Örebros styrande politiker siktar in sig på Svampenområdet för att utveckla den så kallade pulsådern genom centrala Örebro; och då behövs det i vilket fall en ny terminal. Dessutom klagar närboende på ljud, och det är trångt.

Någon exakt tidplan för att uppföra en ny terminal finns inte idag. När den väl byggs beräknas den kosta mellan 140 och 330 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".