Boxningsklubben i Markbacken blir inte permanent

- Boxningsklubben i Markbacken är bra och vi ska göra vad vi kan för att den ska leva vidare, det säger Tomas Eklund på Sisu Idrottsutbildningar i Örebro. 

Den före detta proffsboxaren Kamran Kabinejad är missnöjd med att verksamheten för 120 ungdomar inte permanentas efter tre år som projekt.
Nu har i stället huvudansvaret lämnats över till Sisu Idrottsutbildarna för ett nytt treårsprojekt.
Till boxningsklubben i bostadsområdet Markbacken i Örebro kommer 120 ungdomar för att träna hos före detta proffsboxaren Kamran Kabinejad. Han ville att ungdomarna skulle göra något vettigt i stället för att hänga på stan och kanske använda droger.
Är man medlem i hans boxningsklubb får man skriva kontrakt på att man sköter sig även utanför klubben. I tre år har Örebro kommun stöttat klubben ekonomiskt och nu har Sisu Idrottsutbildningar tagit över för ett nytt treårsprojekt, med stöd av kommunen.
Kamran, som hade hoppats på att verksamheten nu skulle bli permanent är besviken, men det förstår inte Tomas Eklund på Sisu Idrottsutbildarna, som tycker att kommunen ställt upp bra på klubben och hittat en bra lösning i tre år till.