Här skulle Kultur- och kunskapscentrum i Askersund byggts om detaljplanen godkänts. Arkivbild: Jens Tisbo/Sveriges Radio Örebro

Styret i Askersund besvikna på länsstyrelsen som stoppar byggplaner på ny skola

Per Eriksson (S) är besviken på länsstyrelsens beslut
0:42 min

Planerna på ett ny skola och en kulturarena i centrala Askersund verkar dra ut på tiden. Ett besked som gör Socialdemokraten och kommunalrådet Per Eriksson besviken.

Det är Länsstyrelsen som på tisdagen beslutat att stoppa detaljplanen för området där Kunskaps och Kulturcentrum ska byggas.

Länstyrelsen anser att Askersunds kommun inte gjort de utredningar och undersökningar som behövs för att visa hur de hälofarliga föroreningar som hittats i marken ska saneras.

Beslutet inebär att Askersunds kommun nu måste göra om detaljplanen och genomföra de markundersökningar som länsstyrelsen kräver.

Det socialdemokratiska komunalrådet Per Eriksson nåddes av beskedet när  kommunstyrelsen hade möte idag och han är besviken över utslaget.

--Klart vi är besvikna på hur den här processen har utvecklats. Det är inte det vi hade hoppats och trott, säger Per Eriksson. Han tillägger att självklart ska marken saneras, men det är hur vi ska nå dit som vi och länsstyrelsen träter om, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".