Oppositionen i Laxå vann - rivningar återremitteras

De borgerliga partierna vann en överraskande seger i Laxå igår kväll. Deras förslag om att fortsätta diskutera vilka lägenheter som ska rivas från och med nästa år vann nämligen över majoriteten i kommunfullmäktige. Det innebär att fullmäktige bara beslutade om vilka drygt 90 lägenheter som ska rivas i år.

Trots att 19 av ledamöterna röstade på kommunstyrelsens förslag och 11 på borgarnas förlsag om att återremittera etapp 2 i rivningsplanerna så vann alltså borgarnas förslag. Anledningen är att mer än en tredjedel av ledmöterna röstade på återremmiteringsförlsaget och därmed fick fullmäktigesammanträdet en oväntad utgång igår kväll. Det här innebär att drygt 90 lägeneheter kommer tt rivas i år. det beslutade fullmäktige igår. Men vilka 170 llägenheter som sen ska rivas, ja den diskussionen kommer nu att fortsätta. Kristdemokraten Bo Rudolfsson låg bakom det vinnande förslaget om återremmitering.

Fullmäktigesammanträdet hade flyttat till ESAB-hallen där läktarna var fullsatta. och efter den överraskande utgången så spreds leenden på mångas läppar.