Samtliga misstänkta i hotellhärvan släppta

Samtliga misstänkta i den så kallade hotellhärvan i Örebro har nu släppts ur häktet. De två män som suttit längst släpptes i tisdags enligt polisen, men är fortfarande misstänkta.

Det var i mitten av april som polisen tillsammans med bland annat skattemyndigheten och lotteriinspektionen slog till och på flera platser, bland annat gjordes en razzia mot ett hotell i centrala Örebro.

Totalt greps tio personer mellan 35 och 65 år. Samtliga hade på ett eller annat sätt kopplingar till hotellet, de var också kända av polisen sen tidigare för kriminell verksamhet.

Brotten som utreds handlar om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Bland annat menar åklagaren att hotellet drivits med svarta pengar sen 2011 och att intäkter på drygt sex miljoner kronor ska ha undanhållits.

Tre personer häktades, två män och en kvinna, bland annat det par som äger hotellet.

Kvinnan har tidigare släppts ur häktet men nu har alltså även de två männen släpps.

Men enligt polisen är de fortfarande misstänkta för brott. De kan dock inte längre försvåra utredningen, därför behöver de inte vara kvar i häktet.

Åtal mot de misstänkta kommer troligen inte förrän efter sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".