Arkivfoto: Mattias Rensmo/SR

Elanläggning i dåligt skick i Ånnaboda

"Jag vill inte vara ansvarig den dagen någon åker in på akuten"
1:46 min

På den kommunala campingen i Ånnaboda utanför Örebro är elanläggningen i så dåligt skick att den borde rustas omedelbart.

Det tycker centerpartisten Peter Ranki som därför slutar som ordförande för det kommunala bolag som äger campingen.

– Jag vill inte vara ansvarig den dagen någon åker in på akuten för att det har skett en olycka och så framkommer det att vi har kunnat gjort saker, alla förutsättningar har funnits, men vi har inte gjort något, säger Peter Ranki.

Peter Ranki tycker att styrelsen diskuterat den dåliga elanläggningen länge nog utan att komma till skott med en upprustning. Några akuta reparationer gjordes för ett och ett halvt år sedan, men mer har det inte blivit än trots att det skulle behövas. Peter Ranki berättar att elinstallationerna är 50 år gamla, och har inte underhållits ordentligt.

I förra veckan skulle bolaget klubbat en upprustning som skulle kostat kommunen mellan tre och fyra miljoner kronor. Men det blev inget beslut och Peter Ranki tycker att det nu gått partipolitik i investeringen och väljer därför att kliva av.

Under tiden är campingen i Ånnaboda öppen som vanligt, utarrenderad till en campingförening. Frågan är om inte Peter Ranki tycker att campingen borde vara stängd om nu elsäkerheten är så dålig.

– Det kan man tycka. Vi ville det i vår styrelse, säger Peter Ranki och berättar att campingen och det kommunala moderbolag som äger Ånnabodabolaget ville att den skulle fortsätta att vara öppen.

– Jag har sett att vi har rört oss framåt, men nu fick jag nog, avslutar Peter Ranki.

Reporter Gabriel Stenström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".