1 av 3
Anders Rostedt är glad att djuren är tillbaka på Stora holmen. Foto:Ulrika Lindahl/Sveriges Radio Örebro
2 av 3
Här är minigrisarna som nu går i hagen på Stora holmen. Foto:Ulrika Lindahl/Sveriges Radio Örebro
3 av 3
När lammen har blivit lite hemtama i hagen får man komma in och klappa dem. Foto:Ulrika Lindahl/Sveriges Radio Örebro

Djuren tillbaka på Stora holmen

"Många har frågat efter djuren"
4:08 min

I dag kom grisarna, korna och fåren tillbaka till Stora holmen efter en stökig vår där några av smådjuren stals ur sina burar.

Det var två kaniner och marsvin som försvann i början av maj när någon hade brutit sig in i deras burar. Och tidigare under våren var det någon som satte eld på djurstallarna.

Så därför har det inte funnits några djur på barnens ö Stora holmen i Örebro hittills under sommaren. Men nu är det klart med larm och kameraövervakning av området och idag fick nya djur komma till Stora holmen.

– Det är två kalvar, tre minigrisar, fyra lamm av rasen Hälsingefår, kaninen Ginger och marsvinen Charlie och Saga som har flyttat in, säger Eva Bjärud från Kvinnerstaskolan.

– Det känns jättebra att ha dem här igen. Det är många som har frågat efter djuren. De är väldigt populära och jag tycker att det är viktigt att barn som inte kommer i kontakt med djur annars får komma hit och klappa de här djuren, säger Anders Rostedt, ägare till Stora holmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".